Några tips om skiresorts

Efter mycket om och men och eftersom ni har bett om det har jag satt ihop en lista över de ski resorts som jag tycker bäst om. Det är inte en officiell lista eller liknande utan ställen som jag har varit på och tycker är värda att besöka igen. Inget ställe är likt det andra och det är viktigt att du väljer ett ställe som du känner kommer passa bra in på vem du är och vad du känner för att göra när du väl är där. Oavsett vart du åker kommer det garanterat att finnas där många aktiviteter att delta i. Tyvärr är de flesta ställen som jag rekommenderar inte i Sverige, vi har fortfarande en hel del att lära oss om vi ska kunna komma upp i samma nivå som Europa.

Mina rekommendationer

Jag har alltid varit svag för Frankrike oavsett om det är mitt i vintern eller på sommaren. Det är ett vackert land där jag utan tvekan kommer att spendera min ålders höst. Men för en ski resort är Alpe d´Huez det absolut bästa du kan hitta. Här finns några av de bästa pisterna i Europa och allt blandat med bra afterski med hotell som ligger bara några hundra meter från backarna om det är sådant som du är svag för. Här kommer dessutom Tomorrowland and hållas i år.

Om du tycker om att åka utför och tycker om de absolut svåraste och brantaste backarna kan jag rekommendera Livigno. Livigno ligger i Italien och är ett vackert landskap som erbjuder över 70 olika pister där du kan pröva på dina färdigheter. De har tolv stycken svarta pister. Jag har inte provat alla men de som jag har provat var riktigt roliga att njuta av.

Kanske är du lite modernare och vill kunna njuta av en helhetsupplevelse när du är på semester. Då vill jag att du ska prova på Kitzbühel. Förutom att det är en ski resort som redan har vunnit många priser kommer du att stöta här på många kända personer då de ofta kommer hit. Här erbjuds dessutom evenemang såsom Snow Polo World Cup och här finns restauranger som har vunnit internationella priser. Om du inte känner för att åka skidor någon dag då finns det ett konferenscenter som du kan besöka.

Om du hellre känner för att hålla dig inom Sveriges gränser finns det alltid några alternativ förutom Lofsdalen. Jag kommer alltid att rekommendera min hemstad men jag vill vara opartisk och därför vill jag prata om Åre. Det är ett ställe som jag tror alla känner till men om du inte har varit där tycker jag att du ska ta en helg för att besöka det. Här finns det över 80 olika pister och jag tror att det är Skandinaviens största resort faktiskt. Och även här finns restauranger för alla smaker och om vädret inte tillåter skidåkning finns det många affärer med lokalt designade produkter som du kan ge bort som present eller köpa till dig själv. Även afterski erbjuds med ställen som Fjällgården och Verandan.

Detta är bara ett par av de många resorts som finns. Utforska och hitta den som passar dig bäst.