Snowboard tar över fjället.

Om jag ska vara helt ärlig har jag försökt åka snowboard redan. Det vore nämligen lite felaktigt av mig att prata om det och ha en åsikt om jag inte hade prövat på, men jag tycker helt enkelt inte om det. Det är svårt att veta varför men jag är kanske helt enkelt för inbiten när det gäller vanliga skidor för att ge det en redig chans. Men jag prövade på och jag gjorde mitt bästa det kan jag lova. Förmodligen är det mitt balanssinne som inte riktigt är som det borde vara. Dessutom måste man stå med fötterna på samma ställe hela tiden och det hjälper inte alls. Men även om jag inte tycker värst mycket om det finns det många som älskar att åka snowboard och det verkar som fler och fler prövar på och blir inbitna.

Bra tips om var, när och hur

Själv köpte jag inte någon snowboard för att pröva på, tyckte att det var en för dyr investering att göra innan jag visste om jag skulle tycka om det eller inte. Som tur var hyrde jag min snowboard ett par veckor. På det viset blir det mycket billigare och det rekommenderar jag absolut. Här i Lofsdalen kan du hitta ett antal ställen som hyr ut alla typer av utrustningar som du kan tänkas behöva. Detta gäller även för andra sporter. Om du vill hyra vanliga skidor finns det med, pjäxor, kläder, skoter och allt mellan himmel och jord. Om du är en person som åker skidor eller snowboard regelbundet blir det självklart betydligt billigare att köpa, men för den som vill pröva på kommer man undan billigt.

Om du är som mig som inte visste något alls om att åka snowboard kan du alltid pröva på en av de skolorna som finns. Jag kan rekommendera dem då de har erfarna lärare och bra priser. Om du går med i deras kurser får du en chans att träna på balans och teknik och de tar med dig ut i varierande terräng dessutom. Om du redan vet hur man åker finns det mer avancerade kurser med vet jag. Det finns dessutom lite annorlunda pister för den som inte känner för att åka snowboard på vanligt vis. I Lofsdalen kan du pröva på att åka Skicross. Det går utför självklart men med lite mer backar och kurvor. Om du känner dig äventyrlig kan du utmana dina vänner och se vem som kommer till slutet av backen på bästa tid.

Oavsett varför du kommer hit till Lofsdalen tycker jag att du borde försöka komma hit när det inte är högsäsong. Det finns kameror, där du kan kolla om det finns snö, dygnet runt. Det bästa du kan göra är att hitta en helg med snö när det inte finns lika många turister. Jag garanterar dig att upplevelsen kommer att vara helt annorlunda och att du kommer att njuta på ett annat sätt. Försök bekanta dig med någon som bor här. Vi visar gärna runt den som ber om det och några guldklimpar finns fortfarande som turisterna inte har kommit åt redan.