Underhållning på afterski

Jag har en bekännelse att göra. Jag har inte varit helt ärlig mot er alla här. Jag älskar att vara ute i naturen och njuta av att andas frisk luft och uppleva alla fantastiska utsikter och göra precis det jag tycker om. Men när solen går ned blir det lätt att man känner sig lite ensam. Då brukar jag ge mig iväg till någon av det olika aktiviteter som finns för afterski här i Lofsdalen. Om jag ska vara ärlig är de inte många men det finns alltid våran egen Skybar eller Brygghuset som erbjuder ett bra utbud av ölsorter. Även whisky är en favorit eller bastutunna. Jag vet att det låter väldigt svenskt men är skönare än vad många tror.

Afterski i Europa

Jag har varit på ett antal olika skidresorter ute i Europa under åren och kan utan tvekan säga att Sverige har mycket att lära sig när det gäller att underhålla människor efter att de har åkt skidor. Det första stället som jag var på var i Österrike, St. Anton för att vara exakt. Där finns det barer och disco så långt ögat kan nå. Man behöver aldrig känna sig ensam eller ha det tråkigt. Jag besökte Krazy Kanguruh bar som är en jättekänd bar där alla som har vill ha roligt går för sin afterski.

Att säga att Frankrike är vackert och har mycket att erbjuda är en underdrift och jag tycker att det är mer än vackert. Jag har rest runt en hel del där och måste säga att om du verkligen är ute efter ett nattliv som du kan blanda in i skidåkning då är det rätt ställe att åka till.

Att kunna hitta casino vid skidresorter hör inte till det vanligaste men här finns det ett bra utbud. Jag ska vara ärlig och säga att jag spelade bort en penning eller två. Men om du känner för att spela lite mer då finns det en härlig restaurang som heter Le Blizzard där. Den är inte det billigaste som finns men för en person som älskar mat som jag gör var det en upplevelse som jag sent kommer att glömma. Självklart finns det billigare alternativ och Flash Pizza erbjuder en billig italiensk pizza som faktiskt är god nog. Om du känner för att få en annorlunda upplevelse bör du pröva på Folie Douce. Där dansar folk på borden och det sprutas champagne hej vilt.

Spa och afterski i samma paket

Om du hellre känner för att ta det väldigt lugnt när du inte längre kan stå på benen efter en hel dag med skidåkning ska du ta dig till Bormio i Italien. Där finner du Bagni di Bormio. Ett spa där du kan njuta av en arkitektur från början av 1900-talet. Du kan njuta av allt från jacuzzis, turkisk bastu och ansiktsmasker i lera till varma bad utomhus där kontrasten till den kalla luften kommer att få dig att aldrig mer vilja gå upp.

Oavsett vart du väljer att åka finns det nästan alltid något att göra för den som känner för att ta till vara kvällarna efter en lång dag med mycket snö och branta backar.